Чистота и нежност от индийския жасмин

Чистота и нежност от индийския жасмин

7 септември 2016

Жасминът (Jasminum) е род растение от семейство Маслинови. Съществуват около 200 вида, виреещи в тропическите и умерени топли райони на Европа, Азия, Австралия и Океания. Култивирането на жасмин е широко разпространено, заради характерния аромат на цветовете му.

Най-вероятно произхожда от Персия или Индия.

Жасминово етерично масло

Цветовете се берат през нощта, когато има най-много събрано в цвета масло, заради което уханието на жасмин се усеща най-силно след залез слънце. В Средиземноморието неговите цветове са възприемани като кралски символ и привилегия, заради трудоемкия начина за добиване на жасминовото масло – от 1000 kg цветове се получава само 1 литър, а за 13 мл масло, е необходимо да се съберат ръчно повече от триста цвята. Ароматният концентрат от жасмин е едно от най-скъпите на света етерични мсала. Някой от страните произвеждащи жасминово етерично масло са Индия, Египет, Китай и Мароко.

Интересен е фактът, че в продължение на векове, жасмина се счита на Изток като символ за красота и женствено изкушение. Това е женски аромат. Жасминът е символ на романтика и любов, благодат и изящество, чувственост и бодрост. В поезията жасминовият цвят символизира самата нощ и тайните, които тъмнината може да скрие и само луната може да види.

Парфюмерия

Ценените съставки в парфюмерията са метилантранилат , индол, бензил ацетат, бензилов алкохол , линалол, скатол и др. В парфюмите жасминовият цвят се използва като основна, базова нотка. Комбинира се добре с аромата на лайката, цитрусовите масла и розата.

L'Erbolario

LERBOLARIO ви представя ценната и екзотична комбинация на жасмина с кокосовото масло, слънчоглед, зехтин, соево семе и овес, въплътена в ароматната линия ИНДИЙСКИ ЖАСМИН. Кожата се чувства подхранена и обогатена благодарения на ценните съставки и етерични масла. Линията включва в себе си аромати за тялото и кожата за баня и душ, подхранващ крем за тяло, есенция за ароматизиране на дома и мини комплект за път!!!

L'Erbolario

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Верде Козметика ООД,
официален представител на L'Erbolario за България

София, България

Тел: +359 2 44 44 434

info@verdecosmetica.bg

Company with Environmental Management System

Company with Environmental Management System

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

We have always been Cruelty-Free

We have always been Cruelty-Free

L'Erbolario uses FSC-certified paper

L'Erbolario uses FSC-certified paper