ТИАРЕ или таитянската гардения

ТИАРЕ или таитянската гардения

13 юли 2016

Тиаре или таитянска гардения, както е по- разпространено, е типично тропическо и ароматно растение за Таити. Родният ареал на разпространение на растението е установен по най-крайните земи на югоизточна Азия по високопланинските брегове на Меланезия и Полинезия. Пренесено е на Хавайските острови и Френска Полинезия. Археологически доказателства показват, че е родено в Нова Гвинея и Соломоновите острови и се разпространява на изток през Южния Пасифик, като достига островите Таити. Цветето е изключително ценно най-вече заради етеричните си масла.

Таитянската гардения се използва за производство на козметично масло, наречено монои (Monoi de Tahiti) – традиционен природен продукт, произведен чрез накисване цветовете на гарденията в богато, пречистено кокосово масло. Престоявайки в него от тях се екстрахират и запазват полезните вещества. Маслото е хипоалергично, използващо се за хидратиране на кожата и косата, както и за масаж на бебета. „Monoi“ е древна таитянски дума, означаваща „с аромат на масло“ и продуктът е част от отдавна установена козметична практика сред таитянските жители. Таитянките ежедневно използват монои за хидратация на тялото и подхранване на косата им.

L'Erbolario

Линията ТИАРЕ на L`Erbolario прекрасно въплъщава магията на този аромат в богатите на масла и хидратиращи мляко за вана и душ, крем- флуид за тяло, маска за коса и тяло и парфюмна вода. Обогатяващото кокосово масло придава свеж и морски нюанс.

L'Erbolario

Отпуснете тялото и разгърнете сетивата си с тропическия и сладък аромат на тиаре, подходящ за слънчевите летни дни!!!

Продуктите от ароматната линия ТИАРЕ можете да намерите в нашия онлайн магазин на адрес www.verdecosmetica.bg с 5 % отстъпка, както и в официалните ни магазини в София, Варна и Бургас.

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Верде Козметика ООД,
официален представител на L'Erbolario за България

София, България

Тел: +359 2 44 44 434

info@verdecosmetica.bg

Company with Environmental Management System

Company with Environmental Management System

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

We have always been Cruelty-Free

We have always been Cruelty-Free

L'Erbolario uses FSC-certified paper

L'Erbolario uses FSC-certified paper