Основни правила за грижа за косата през пролетта

Основни правила за грижа за косата през пролетта

25 April 2024

Пролетта е перфектното време да обновим и освежим грижата за косата си. След зимния период, когато косата ни може да е изпитала влиянието на студа, вятъра и сухия въздух, сега е идеалният момент да подхраним и възстановим нейния блясък и здрав вид.

Обичайният преход от студен сезон към топъл може да бъде преодолян с подходяща грижа. Достатъчно е да следвате основни правила, така че бляскава Ви и здрава коса отново да привлече вниманието на другите.

Правило №1: Хидратирайте косата си 

Пролетта е време за интензивно овлажняване на косата. Колкото по-висока е външната температура, толкова по-хладна трябва да е водата при миене на косата. Водата със стайна температура подобрява притока на кръв към фоликулите и запечатва люспите на сухата и боядисана коса. Използвайте шампоани и балсами, които да осигурят дълбока хидратация и възстановяване на влагата в косъма. За известно време ще трябва да оставите продуктите за обем и да обърнете внимание на маските. Именно с тази цел лабораториите на L`Erbolario са разработили мултиактивната линия за коса „Реален ефект“ с уникални формули, предназначени за възстановяване на суха и чуплива коса.

Правило № 2: Изсушавайте косата си на хладна настройка на сешоара

Добре е, когато времето ви позволява да изсушите косата си естествено. Препоръчва се с настъпването на пролетта да се избягват интензивно подсушаване с кърпа или използването на горещият въздух на сешоара, който прави Вашите къдрици още по-сухи. Ако все пак е неизбежно, преди да изсушите със сешоар, не забравяйте да нанесете термозащитен спрей и да регулирате въздуха така, че да се усеща като хладен бриз.  И още един съвет, преди оформяне, използвайте защитни спрейове като Двуфазен мултифункционален спрей за коса с Хиалуронова киселина, който разплита косата и я предпазва от топлината на сешоарите и пресите, улеснявайки оформянето.

 Правило №3: Кажете сбогом на цъфтящите краища

Има само един сигурен начин - редовно подрязване на връхчетата. Това ще осигури премахване на сухите и напукани краища и лесното разресване. За превенция L`Erbolario предлага нанасяне на специален флуид за укрепване и придаване обем на косата с Просо и Пшеничен зародиш, осигуряващ троен ефект: възстановява външната повърхност, като уплътнява отново безбройните люспи, които я изграждат и предотвратява цъфтящите краища. 

Правило No 4: Подхранвайте косата си отвътре

Ние сме това, което ядем. Тази аксиома е напълно приложима в грижата за косата. Пролетният недостиг на витамини засяга не само работата на органите, но и външния вид. Това означава, че е време да се откажете от обилната зимна храна, мазна и пикантна и да преминете към пролетно-лятно меню. Включете повече ядки, плодове, зеленчуци в менюто си. Употребявайте по-често рибни ястия, телешко или пилешко месо, млечни продукти и яйца. Не забравяйте и за микроелементите - цинк, желязо, калций.

Правило №5: Изберете правилния гребен

Честият косопад и чупливост на косъма до голяма степен зависят и от... гребена! Експертите препоръчват да разгледате по-отблизо естествените материали, например дървени гребени. Освен това има много удобни гребени, изработени от съвременни материали, които не наелектризират косата и лесно разресват заплетените краища. За още по-удобен и лесен начин за разресване използвайте Двуфазен, освежаващ спрей за коса „Върбинка“. Впръскан по дължината на косата, този продукт спомага за по-лесното разплитане, придава блясък и ароматизира, без да я утежнява.

Правило № 6: Включете „кератин“ в грижите си за коса

Салонните процедури могат да разрешат проблема с накъсаните краища, да предотвратят косопада и да върнат здравия блясък. Сухите и безжизнени краища, които се удвояват или дори утрояват, могат да се справят с подрязване с гореща ножица или полиране. За всичко останало има растителен кератин. На тази база L`Erbolario се гордее със създаването на топ-продукти за грижа да косата шампоан и балсам с Хиалуронова киселина, които гарантират обемна, плътна и блестяща коса, по-здрава, по-еластична, мека и лесна за разресване!

 Следвайки тези основни правила за грижа за косата, може да се насладите на прекрасен външен вид през целия пролетен сезон.

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Ерба Козметика ООД
официален представител на L'Erbolario за България

София, България

Тел: +359 877 455 933 (в работни дни от 9:00 до 19:00ч.)

info@verdecosmetica.bg

Company with Environmental Management System

Company with Environmental Management System

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

We have always been Cruelty-Free

We have always been Cruelty-Free

L'Erbolario uses FSC-certified paper

L'Erbolario uses FSC-certified paper