Лесни стъпки за премахване на следите от безсънна нощ

Лесни стъпки за премахване на следите от безсънна нощ

30 October 2022

Лишаването от сън е проблем на 21 век. Често забравяме за важността на нощната почивка и на сутринта гледаме учудено отражението си в огледалото. В повечето случаи просто нямаме възможност да отидем в „царството на Морфей“ в 22:00-23:00 часа, поради домакински задължения и други задачи. Резултатът е подпухнало лице, тъмни кръгове или торбички под очите и нездравословен цвят на кожата.

Възможно ли е да си възвърнете свежестта и енергичността за половин час и да излезете на улицата преобразени и красиви? Отговорът е „Да“. Ето и няколко препоръки стъпка по стъпка.

Контрастен душ - бързо и ефикасно

Започнете деня си, взимайки контрастен душ. Той ще ви ободри и ще ви позволи бързо да се събудите. Рязката промяна на температурата на водата засилва кръвообращението, тонизира тялото и дава усещане за свежест. „Контрастирайте“ не само тялото, но и лицето. То най-много се нуждае от грижи, защото видимо отразява последствията от недоспиването.

Полезно: ако нямате време за контрастен душ и след безсънната нощ лицето е подуто, вземете кубче лед и накъркайте с него проблемната зона. Това ще помогне за премахване на излишната течност и възстановяване на здравия цвят на кожата.

Тонизирането е неразделна част от възстановяването

Много хора забравят за тази част от сутрешната грижа, поради което кремовете не действат правилно. Използването на тоник е сигурен начин да освежите лицето си, ако не сте спали или сте почивали само няколко часа. Действа като проводник, засилва ефекта на овлажнителя.

Овлажняването е сигурен начин за удължаване на младостта

Как да освежите лицето си след сън? Разбира се, погрижете се за притока на влага към всяка клетка. Без него кожата ще остане матова, бледа и суха. Намерете добър овлажнител за вашия тип кожа и нанесете след почистване и тонизиране. 15 минути след употребата ще забележите подобрениеи лифтинг ефект.

Интересен факт: жените, които използват висококачествени нощни кремове, знаят как да изглеждат бодри след няколко часа сън. Така те предотвратяват проблеми с кожата и насърчават бързото възстановяването, осигурявайки на клетките подхранване и хидратация. Ако липсата на сън е станала нещо обичайно, струва си да включите ефективен нощен крем или интензивно обновяващи серуми във вашата грижа за лицето.

Правилният грим е последната стъпка

Мигновените чудеса се дължат на декоративната козметика. Неоспорим е фактът, че имаме нужда от грим след безсънна нощ. Използвайте добър фон дьо тен в подходящ нюанс с лека текстура. В областта под очите използвайте коректор, ако е необходимо леко напудрете лицето. След нанасяне на тоналната основа е по-добре да използвате спирала и червило в дискретен нюанс, както и да поставите руж.

След тези лесни стъпки можете да продължите ползотворно деня си, без да се съмнявате в собствената си привлекателност.

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Верде Козметика ООД и Ерба Козметика ООД, франчайз
официален представител на L'Erbolario за България

София

Тел: +359 877 455 933

info@verdecosmetica.bg

Company with Environmental Management System

Company with Environmental Management System

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

We have always been Cruelty-Free

We have always been Cruelty-Free

L'Erbolario uses FSC-certified paper

L'Erbolario uses FSC-certified paper