Как да си изберем подходящ продукт за коса?

Как да си изберем подходящ продукт за коса?

23 август 2016

Винаги заставаме в козметичния магазин и се чудим кой шампоан е най-подходящ за нашата коса, особено ако тя е проблемна, тънка и изтощена. В общи линии всеки продукт за коса трябва да бъде много внимателно подбран, защото в противен случай ще се простим с хубавата прическа. Важно е да знаем типа на нашия скалп и типа на нашата коса, те могат да са различни, например да купим шампоан за мазен скалп и балсам за суха коса.

Съвети за мазен скалп:

Избягвайте шампоани, които са хидратиращи, подхранващи, изглаждащи или за къдрава коса. Тези шампоани добавят твърде много овлажняване на така или иначе мазния скалп. Търсете шампоани, на етикетите на които пише за обем, подсилващ или балансиращ. Тези продукти са по-малко овлажняващи и по-ефективни за премахване на прекомерното омазняване. Ежедневен пречистващ шампоан може да е много полезен за много мазен скалп, но внимавайте да не изсушите прекалено много скалпа си. Прекаленото изсушаване води до производство на още повече себум и съответно повече омазняване.

Пробвайте силно пречистващ шампоан когато скалпът ви е прекалено мазен. Уверете се, че шампоанът, който избирате за мазен скалп няма да увреди боята ви (ако боядисвате косата си). Отделете повече време за втриването на шампоана в косата, за да отстраните добре омазняването. Изплакнете много старателно. След измиване с шампоан, избягвайте да втривате балсама в скалпа. Нанасяйте балсама само в краищата или до средата на косата. Изплаквайте добре.

Съвети за сух скалп:

Избягвайте подсилващи, укрепващи шампоани и шампоани за обем. Тези шампоани могат да премахнат овлажняването, което е нужно на сухия скалп. Ако скалпът ви е малко сух и нямате сърбеж или лющене, може да избирате шампоани, които казват, че са подхранващи, хидратиращи, изглаждащи или за къдрава коса (ако имате къдрава коса). Тези продукти овлажняват и могат да бъдат полезни за сух скалп.

Ако скалпът ви е много сух, имате сърбеж и лющене търсете шампоани, които са специално за сух скалп. Съставки като ментол и чаено дърво могат да бъдат от полза. Избягвайте шампоани, които съдържат сулфати, тъй като те изсушават много. И когато скалпът ви е сух е много важно да измивате косата си правилно за най-добри резултати.

L'Erbolario

Продуктите на италианската натурална козметика L`ERBOLARIO са изцяло съобразени с вашите потребности и изисквания. Интензивната терапия РЕАЛЕН ЕФЕКТ е специално създдена за сухата и изтощена коса, тя ще я регенерира и витализира отново! Против косопад италианската марка препоръчва линията ФОЛТА ХИОМА с отделни серии за НЕГО и за НЕЯ! Олиото от МАКАСАР пък облива косите в мек средиземноморски полъх и подхранва тънките и чупливи коси! Посетете някой от нашите магазини и изберете необходимия възстановяващ флуид за вас!

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Верде Козметика ООД,
официален представител на L'Erbolario за България

София, България

Тел: +359 2 44 44 434

info@verdecosmetica.bg

Company with Environmental Management System

Company with Environmental Management System

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

We have always been Cruelty-Free

We have always been Cruelty-Free

L'Erbolario uses FSC-certified paper

L'Erbolario uses FSC-certified paper