Как да повишим ефективността на маската за лице?

Как да повишим ефективността на маската за лице?

23 October 2022

Маските за лице са сред най-продаваните продукти за красота. Те са обичани заради тяхната ефективност и лекота на използване. Правилно подбраната маска помага за бързото освежаване на кожата: овлажнява, придава блясък, изглажда бръчките, намалява възпалението и всичко това само за 10-15 минути. Крайният резултат обаче силно зависи от това как го прилагате. Много хора правят редица грешки, които анулират ефективността дори на най-скъпото и иновативно средство.

Няколко съвета за това, как да извлечем максимума от различните видове маски.

1. Преди да нанесете абсолютно каквато и да е маска, трябва да почистите старателно кожата. На повърхността й има бариера от мъртви клетки, тя не позволява на активните съставки да проникнат в по-дълбокия слой на кожата и там да постигнат желания ефект. Ето защо, преди да приложите маската, трябва да използвате деликатен пилинг или ексфолиант за дълбоко почистване на кожата и за омекотяване на роговия слой на епидермиса.

2. След като нанесете маската, направете лек масаж на лицето директно върху нея. Можете да използвате специален ролков масажор или с върховете на пръстите си с леки потупващи движения. Това стимулира кръвообращението в кожата, което я кара да абсорбира по-активно хранителните вещества.

3. Голяма грешка е преекспонирането на маската върху лицето - 15-20 минути са достатъчни, за да има желания ефект. Ходенето с нея по-дълго не просто няма смисъл, но дори е вредно: маската започва да изсъхва и отнема влага от кожата, вместо да я подхранва.

Глинени маски

Глинените маски ви позволяват да почистите кожата в дълбочина у дома, като елиминирате замърсяванията от порите. Те абсорбират излишния себум, нормализират дейността на мастните жлези, изравняват релефа и освежават кожата. Това е отлична профилактика за възпаления по лицето.

Крем маски

Кремообразните маски са най-малко взискателни от всички. Трудно е да направите грешка с тях и дори да ги преекспонирате на лицето си, няма да се случи нищо ужасно. Много от тези маски изобщо не е необходимо да се отмиват - достатъчно е да отстраните остатъците, които не са попили с влажна кърпа. За разлика от глинените маски, крем маските не трябва да се нанасят плътно, особено ако са хидратиращи или подхранващи.

Кислородни (балонни) маски

Кислородните маски, които образуват „забавни“ мехурчета, са подходящи за всички типове кожа. Те са особено подходящи за жителите на големите градове, тъй като премахват прах, мръсотия, микрочастици смог и други токсини от кожата. Лошата екология има разрушителен ефект върху епидермиса, причинявайки свръхчувствителност, дразнене, сухота и лющене. Кислородните маски имат детокс ефект и заздравяват кожата. Освен това в процеса на прилагането им се получава микромасаж на лицето и се стимулира кръвообращението, освежавайки кожата.

ИЗВОДИ: Нито една маска не е заместител на крема за лице. Той е задължителен след всяка маска, тъй като запечатва всички активни вещества в кожата, като по този начин ефектът от маската е по-изразен и продължителен. Маската е само една стъпка от вашият ритуал за грижа за кожата — заедно с почистването, ексфолирането, тонизирането и овлажняването. Всеки от тези етапи е еднакво важен и необходим.

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Верде Козметика ООД и Ерба Козметика ООД, франчайз
официален представител на L'Erbolario за България

София

Тел: +359 877 455 933

info@verdecosmetica.bg

Company with Environmental Management System

Company with Environmental Management System

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

We have always been Cruelty-Free

We have always been Cruelty-Free

L'Erbolario uses FSC-certified paper

L'Erbolario uses FSC-certified paper