Защо е важна нощната грижа за лицето?

Защо е важна нощната грижа за лицето?

26 January 2023

Знаете ли по кое време на деня кожата ни се възстановява най-добре?

Доказано е, че това е периодът от 22:00 до 4:00 часа.

Ето защо нощната грижа за лицето е особено важна.

Ефективната система за нощна грижа се основава на два основни принципа: първият е използването на натурална козметика, а вторият е правилната последователност на прилагането на козметичните продукти. Благодарение на това, съдържащите се в тях активни вещества проникват дълбоко в кожата, осигурявайки комплексен ефект.

Многоетапната грижа Ви позволява да осигурите оптимално хранене и хидратация на кожата.

Стъпка 1. Премахване на грим.

Премахването на грима и предварителното почистване е първият етап от грижата. Мицеларната вода ще помогне за нежно премахване на грима.

Стъпка 2. Почистване.

Използването на пяна е втората стъпка по пътя към перфектната кожа. Нееднократно се потвърди ползата от двойното почистване, което е най-добрият начин за премахване на остатъците от козметични продукти и прахови частици.

Стъпка 3. Ексфолиране

За да се премахнат кератинизираните частици на епидермиса, е добре да се използва пилинг и ексфолианти. Продуктите трябва да имат деликатна текстура и да не съдържат агресивни компоненти за да не нараняват кожата, но да подобряват кръвообращението, да премахват мъртвите клетки и да стартират процесите на регенерация на кожата.

Стъпка 4. Тонизиране.

Чували ли сте за „Правилото за 3те секунди“? Точно толкова време е необходимо почистената кожа да загуби влага. За да се предотврати това, се нанася тоник върху лицето в рамките на 3 секунди след измиване с вода. Този продукт незабавно овлажнява, омекотява и подхранва кожата.

Стъпка 5. Използване на серум.

Този инструмент осигурява цялостна, възстановяваща грижа. Серумът подхранва, намалява появата на малки бръчки, стеснява разширените пори и ефективно се бори с акне и обриви. За да постигнете желания ефект, е достатъчно да нанесете само няколко капки от продукта.

Стъпка 6. Нанасяне на подхранваща маска или крем

Стигнахме до последния етап от нощната грижа. Нощните кремове интензивно овлажняват и подхранват кожата. Поради факта, че имат по-плътна текстура от ежедневните, трябва да се използват в малки количества.

Сега можете да бъдете сигурни, че вечерните процедури ще Ви осигурят наистина блестящ резултат на сутринта, защото с настъпването на нощта красотата и жизнеността не са сън за кожата на лицето.

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Верде Козметика ООД и Ерба Козметика ООД, франчайз
официален представител на L'Erbolario за България

София

Тел: +359 877 455 933

info@verdecosmetica.bg

Company with Environmental Management System

Company with Environmental Management System

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

We have always been Cruelty-Free

We have always been Cruelty-Free

L'Erbolario uses FSC-certified paper

L'Erbolario uses FSC-certified paper