Как да възстановим изтощената коса?

Как да възстановим изтощената коса?

21 September 2022

Есента дойде, а с нея се появиха и много въпроси:

- Защо косата стана по-суха или по-мазна?

- Защо краищата се чупят, а косата не блести?

- Защо се появи пърхот?

- Защо пада косата?

И много, много различни "защо", които обединихме в един голям въпрос - "Как да възстановим изтощената коса?"

Съвет №1. По възможност избягвайте боядисване, къдрене и прекомерно сушене със сешоар

Ако се появи пърхот,кожата на главата трябва да бъде старателно почистена не само с шампоан, но и с пилинг. По повърхността на кожата може да се натрупват много мъртви люспи и, освободени от тях, вие буквално ще усетите свободното „дишане“ на скалпа. Интензивно подхранващ шампоан Реален ефект е подхранваща и укрепваща терапия, базирана на кестенов мед, пчелно млечице и трио екстракти - горчив портокал, сладък портокал и цветя на хибискус - специализирани във възстановяване на увредената коса. 

Ако имате изтощена коса и промяна на цвета, можете да разчитате на нашия Защитен балсам за боядисана коса с подхранващо кокосово, тунгово и рапично олио с полиращо и филмообразуващо действие и протеиновият хидролизат от киноа, който образува тънък защитен филм върху косъма, способен да защити косата и да запази цвета й.

Допълнителният съвет: Разпределете балсама по върховете, а не върху скалпа. След като го нанесете, оставете да подейства няколко минути, за да позволите на активните съставки да проникнат по-добре в структурата на косъма.

Съвет № 2. Маски, маски, маски!

За да върнете блясъка, силата, еластичността и енергията на косата си, използвайте маски за коса.

Ако косата ви е станала прекалено суха,изгубила блясъка си, а също така има цъфтящи краища, тогава имате нужда от продукти, които ще възстановят косата ви за кратко време. Подхранването трябва да бъде не само на фоликулите на косата, но и по цялата й дължина. Така косата става по-здрава, по-плътна и започва да блести. Ако, напротив, косата ви е станала твърде мазна по цялата дължина или мазна в корените и суха в краищата, тогава програмата за мазна коса ще дойде на помощ.

Супер подхранваща маска за коса Реален ефект възстановява естествения вид и на най-изтощената коса благодарение на реструктуриращ комплекс, богат на аминокиселини от пчелно млечице. В тези случаи можете да се доверите и на  Реструктуриращ флуид за коса с просо и пшеничен зародиш - специален флуид за укрепване и обем на косата. Терапия без изплакване, идеална за възстановяване на външната повърхност на косъма и предотвратяване на цъфтящи краища.

Съвет № 3. Обърнете внимание на краищата!

Маслата и силиконовите капки ще помогнат за възстановяването на сухите и непокорни краища и ще избегнат чупенето на косъма. Използвайте ги след всяко сушене и оформяне. А за обема и блясъка ще се погрижи Двуфазен мултифункционален спрей за коса, способен да възстанови вида на косата от първото нанасяне.  Във формулата има растителен кератин, който прави фибрите на косъма по-здрави и еластични и кокосово олио, което придава нежна мекота и приятен аромат.

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Верде Козметика ООД и Ерба Козметика ООД, франчайз
официален представител на L'Erbolario за България

София

Тел: +359 877 455 933

info@verdecosmetica.bg

Company with Environmental Management System

Company with Environmental Management System

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

We have always been Cruelty-Free

We have always been Cruelty-Free

L'Erbolario uses FSC-certified paper

L'Erbolario uses FSC-certified paper