Ежедневна грижа за кожата на тялото

Ежедневна грижа за кожата на тялото

20 декември 2022

Грижата за тялото започва с... не, не с „изкупуването“ на магазини за красота. За да започнем, е необходимо да се определи какво точно липсва на кожата и да се вземат предвид трите най-важни критерии за избор: тип кожа, нуждите й и съставът на козметиката.

 В грижата за тялото са приложими етапите от грижата за лицето: почистване, овлажняване и подхранване. Това обаче не означава, че околоочен крем е подходящ например за овлажняване на петите! Първо, това ще ви струва скъпо, и второ, няма да можете да постигнете желания ефект, защото кожата на тялото е по-дебела и има различна клетъчна структура.

 ПОЧИСТВАНЕ

Почистването е важна стъпка в ритуала за красота. Премахвайки мъртвите частици от кожата, елиминираме бариерата между кожата и козметиката. Скрабовете са подходящи за интензивно почистване, тъй като отстраняват мъртвите частици.  Пилингът е най-добре да се прави веднъж седмично. Внимавайте обаче, ако имате много бенки.

 ОВЛАЖНЯВАНЕ

Всички типове кожа имат нужда от влага. Дехидратацията може да причини лющене, загуба на тонус и дори стрии! За предотвратяването им нанасяйте козметиката за тяло върху леко влажна кожа веднага след почистване, за да „запечата“ влагата в епидермиса.

 ПОДХРАНВАНЕ

Естествените масла (например кокосово, карите, бадемово) и кремовете на базата на тези масла са подходящи за подхранване на кожата. Хранителните компоненти помагат да се запълни липсата на собствени липиди на кожата и да се възстанови защитната й бариера.

Ако имате мазна кожа, пропуснете стъпката за подхранване и се фокусирайте върху овлажняването.

При избора си на козметиката заложете на натуралните съставки. Те имат невероятен ефект върху кожата, като моментално я правят кадифена и еластична. Послушайте  тялото си и изберете най-доброто.

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Верде Козметика ООД и Ерба Козметика ООД, франчайз
официален представител на L'Erbolario за България

София

Тел: +359 877 455 933

info@verdecosmetica.bg

Company with Environmental Management System

Company with Environmental Management System

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

We have always been Cruelty-Free

We have always been Cruelty-Free

L'Erbolario uses FSC-certified paper

L'Erbolario uses FSC-certified paper