Всичко за серума на лицето: какво е, за какво е и защо да го използвате?

Всичко за серума на лицето: какво е, за какво е и защо да го използвате?

29 октомври 2021

Серумът за лице е фундаментална козметична, но твърде често не му придаваме правилното значение, като в крайна сметка го заменяме с крем или го прилагаме без постоянност.

Нека видим заедно какво е серумът и защо е толкова ценен за нашата красота!

Какво е Серум ?

Може да кажем, че серумът е "помощник" на крема. Често се разглежда като алтернатива на предпочитания крем за лице, но не е така: всъщност този продукт е много полезен, за да засили ефектите от нашата рутинна грижи или да действа по "допълващ" начин към тях.

Обикновено серумите имат много лека текстура, което улеснява абсорбцията им, и по-висока концентрация на активни съставки от традиционния крем за лице.

Как да изберем най-добрия за нас и защо да го използваме?

Както и кремовете за лице, серумите имат различни формулировки, предназначени специално за различни типове кожа и с различни целенасочени действия. Не само против стареене и против бръчки, но и специфични продукти за деликатна или особено суха кожа.

Най-добрият начин да изберете, е да сравните продукти с различни козметични дейности и да изберете този, който най-добре ви подхожда, въз основа на вашата нужда и вашата възраст (например, ако сте под 30 години бихте могли да опитате серум с хиалуронова киселина с овлажняващо действие, ако сте над 50 години,  серум със стягащ ефект).

Защо да го използвате? Защото с минимално количество продукт, веднага ще получите видимо по-сияйна и свежа кожа, благодарение на супер овлажняващата сила на тази фантастична козметика!

Кога и как се прилага?

Серумът може да се прилага ежедневно, още по-добре, ако два пъти на ден, сутрин веднага след като се събудите и вечер, преди сън.

Въпреки че има серуми с незабавен ефект, за да забележите трайни и очевидни ефекти той трябва да се използва регулярно с течение на времето.

Как? Сутрин и вечер казахме, след почистване и преди крема за лице, нанесете малко продукт и го докоснете леко върху околоочния контур и, ако желаете, на цялото лице, врата и деколтето.

Открийте нашите Серуми за лице!

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Верде Козметика ООД и Ерба Козметика ООД, франчайз
официален представител на L'Erbolario за България

София, България

Тел: +359 2 44 44 434

info@verdecosmetica.bg

Company with Environmental Management System

Company with Environmental Management System

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

We have always been Cruelty-Free

We have always been Cruelty-Free

L'Erbolario uses FSC-certified paper

L'Erbolario uses FSC-certified paper