Приятели на околната среда

В природата ни е да бъдем бъдем приятели на природата!

От 2002 г. насам, L'Erbolario, чрез своята Система за екологично управление UNI EN ISO 14001, се ангажира да сведе до минимум въздействието на производствените си дейности върху околната среда.

Ето и някои решения, които взехме в тази насока:

  • Възобновяеми енергийни източници - Нашият производствен обект се захранва единствено от енергия от възобновяеми енергийни източници.
  • Нулево влияние - Придържаме се към проекта за нулево влияние/Impatto Zero® на LifeGate.
  • Соларни отоплителни системи - Топлата вода за санитарни нужди идва от слънчеви панели. Освен това, в централата ни в Сан Грато сме въвели множество и различни "екологични” хрумвания.
  • Пестене на енергия - През 2012 г. открихме нов логистичен център с територия от 25,000 квадратни метра, проектиран и изпълнен с цел максимално увеличаване на пестенето на енергия чрез използването на ефективни системи за самостоятелно производство на енергия от възобновяеми източници (слънчева и геотермална енергия).
  • Много къса доставна верига - Верни на логиката за много късата доставна верига, фитокозметичните продукти на L’Erbolario пристигат директно от производителя до билковите и конвенционалните аптеки, без дистрибутори, търговци на едро, търговци на дребно, различни прекупвачи! Освен това сме взели решение да не делокализираме нито един от етапите ни на работа в трети страни: важен аспект с оглед допълнително намаляване на въздействието на нашите продукти върху околната среда. И скъсихме още повече нашата производствена верига: създадохме развита Лаборатория за изследване на екстракти, в която добивът на активните съставки се извършва като се започне от строго подбрани растителни видове, без използването на химически разтворители, а само с глицерин и растителни масла. Да си кажем направо, от растението до бурканчето или флакона!
  • Вегански рецепти - Нашата вече известна инициатива “Веганска сряда”, организирана в сътрудничество с LAV (Лигата срещу вивисекцията), иска да покаже, че ако един ден в седмицата избягваме използването на храни от животински произход, можем да постигнем значително намаляване на емисиите на парникови газове и използването на водните ресурси.
  • Не на прахосването! - Премахнахме листовките на нашите продукти и избрахме текстът да бъде отпечатан от вътрешната страна на опаковката.
  • С уважение към хартията и опаковките - За всички артикули от хартия и картон използваме само FSC® сертифицирани материали, като по този начин помагаме за правилното и отговорно управление на горските ресурси; освен това предпочитаме, когато е възможно, да избираме рециклирани материали, които на свой ред могат да се рециклират.
  • Пликовете за пазаруване също са рециклирани и могат да се рециклират! - Нашите хартиени торби са изработени на 80 % от рециклирана хартия и са украсени само с мастила на водна основа. Те са биоразградими, поддаващи се на биологично разграждане и напълно рециклируеми.

 

14 прости зелени съвети, за да екологизираш своя отпечатък

 

Консумирай колкото ти е необходимото и го прави екологосъобразно!

Консумирай колкото ти е необходимото и го прави екологосъобразно!

Използвай продукти с ниско въздействие върху околната среда, които са ти наистина необходими и са с по-дълъг срок на ползване(Това, което остава, се превръща в отпадък, не го забравяй!)!

Повече растителни и по-малко животински продукти!

Повече растителни и по-малко животински продукти!

Предпочитай хранителен режим, основан на плодове и зеленчуци, като същевременно намаляваш консумацията на месо. Нека с няколко лесни стъпки да намалим както теглото си, така и емисиите на парникови газове!

Когато излизаш, изключвай всичко!

Когато излизаш, изключвай всичко!

Електронните устройства не трябва да остават в режим на готовност, когато не се използват! Дори и когато работят, могат да пестят енергия: нагласи екрана на компютъра си да се изключва, ако не го използваш за 2-5 минути.

Проверката е равносилна на спестяване!

Проверката е равносилна на спестяване!

Правилната и редовна поддръжка на електродомакинските уреди и системи им гарантира високо ниво на безопасност и ефективност и води до спестяване на енергия, като намалява също така и размера на сметката ти!

Да се презаредим като презареждаме!

Да се презаредим като презареждаме!

Ако наистина ти се налага да използваш батерии, избери тяхната акумулаторна версия, която може да се използва повторно отново и отново. Да изхвърляме възможно най-малко!

Освободи топлината!

Освободи топлината!

Използвай уплътнители за врати и прозорци, дори и ръчно направени, остави пространството около радиаторите свободно от завеси и други вещи, така че да спомогнеш за оптималното разпространение на топлината.

Рататуй? Разбира се ... Но осъзнато!

Рататуй? Разбира се ... Но осъзнато!

Избери тенджера с размери, пропорционални на размера на котлона, сложи капак по времето на готвене и намали пламъка, когато заври. За готвене на по-малки порции избери електрически котлон, вместо традиционния такъв; ако това не ти е възможно, включвай котлона само когато се налага, без да подгряваш излишно предварително и не забравяй да го изключваш малко преди да приключиш с готвенето, така че да използваш остатъчната топлина.

Велосипед, велосипед, велосипед!

Велосипед, велосипед, велосипед!

Не на автомобилите за къси разстояния: използвай обществен транспорт или поне споделяй пътуването си с някой, който минава по същия маршрут!

Рециклирай! Рециклирай! Рециклирай!

Рециклирай! Рециклирай! Рециклирай!

Когато изхвърляш отпадъците си правилно, даваш нов живот на това, което се изхвърля!

Бъди съзнателна домакиня!

Бъди съзнателна домакиня!

Не изхвърляй отработеното масло в канализационните тръби в кухнята, a в предназначените за това зони за рециклиране и разделно изхвърляне на отпадъците! Един единствен килограм масло замърсява до 1000 кубически метра вода!

Да се мием без да разхищаваме!

Да се мием без да разхищаваме!

Не оставяй водата да тече напразно, спирай я докато се сапунисваш или си миеш зъбите. Интервалите, по време на които не използваме течащата вода, са винаги дълги и водят до разхищаване на сериозни количества вода.

Намали консумацията с регулатор за водната струя!

Намали консумацията с регулатор за водната струя!

Тези устройства, които могат да се монтират към крановете, са отлични за ползване: смесването на въздуха с водата позволява да се намали консумацията до 50%.

Предпочитай производители, които не изхвърлят!

Предпочитай производители, които не “изхвърлят”!

Купувай продукти, опаковани в единични опаковки, с ниско въздействие върху околната среда, рециклирани или такива, които лесно могат да бъдат рециклирани, както изработените от единични материали.

Предпочитай сезонни хранителни продукти!

Предпочитай сезонни хранителни продукти!

По-малко месо и повече сезонни плодове и зеленчуци за гарантиране на по-голяма чистота на продукта и в ущърб на интензивното земеделие и монокултурите, които са главните отговорници за обедняването и замърсяването на почвите и замърсяването на водата, причинени от прекомерната употреба на торове и пестициди.

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Ерба Козметика ООД
официален представител на L'Erbolario за България

София, България

Тел: +359 877 455 933 (в работни дни от 9:00 до 19:00ч.)

info@verdecosmetica.bg

Company with Environmental Management System

Company with Environmental Management System

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

We have always been Cruelty-Free

We have always been Cruelty-Free

L'Erbolario uses FSC-certified paper

L'Erbolario uses FSC-certified paper