Завинаги приятели на животните

Отказ за провеждане на козметични тестове върху животни на крайния продуктОтказ за провеждане на козметични тестове върху животни на крайния продукт

Решението да откажем извършване на каквато и да е форма на тестване върху животни се зароди в нас заедно с първия ни фитокозметичен продукт, но никога не сме смятали, че един обикновен отказ е достатъчен.

В продължение на години стояхме рамо до рамо заедно с LAV (Лигата срещу вивисекцията) в борбата за налагане на забрана за тестовете върху животни. Отново в тандем с LAV, през 1992 г., ангажирайки с участие хиляди италиански билкови аптеки, изпратихме повече от 20,000 картички до Европейския парламент с искане за премахване на опитите с животни. През септември 2004 г., датата, на която тестовете върху животни на крайния продукт бяха забранени, ликувахме и отпразнувахме с LAV една победа, за чието постигане, макар и като капка в морето, считаме с гордост, че сме допринесли!

Възможност за експериментиране със суровинитеВъзможност за експериментиране със суровините

След като тази цел бе постигната, все пак остана противоречие, свързано с възможността за продължаване на експериментите със суровини върху животни.

Поради това, още през далечната 1998 г. ентусиазирано се присъединихме към Международния стандарт за прекратяване на тестовете върху животни, изготвен и споделян от водещите организации за защита на животните по света, който изисква една проста и много ефективна мярка: включилите се в инициативата компании трябва да се ангажират да не използват суровини, тествани върху животни.

И именно това е принципът, който ни води: прибягването до съвкупността от хиляди "вече изпитани” съставки означава най-накрая да се сложи край на практиката с опитите с животни и да бъдат подтикнати производителите на суровини към безкръвния избор на алтернативните тестове.

Общата забраната за тестване на козметичните продукти върху животни

Общата забраната за тестване на козметичните продукти върху животниСлед това, заедно с много приятели на животните, избрахме да подкрепим LAV в още една битка. Нова битка, която доведе до нова победа. На 11 март 2013 г. влезе в сила пълната забрана за територията на ЕС за тестване на козметични продукти върху животни.
Едно голямо постижение за всички като нас, които обичат животните!

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Ерба Козметика ООД
официален представител на L'Erbolario за България

София, България

Тел: +359 877 455 933 (в работни дни от 9:00 до 19:00ч.)

info@verdecosmetica.bg

Company with Environmental Management System

Company with Environmental Management System

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

We have always been Cruelty-Free

We have always been Cruelty-Free

L'Erbolario uses FSC-certified paper

L'Erbolario uses FSC-certified paper