Ревен

Един парфюм, две души

Обикновено и същевременно величествено растение, ревенът (рабарбар) разкрива своя дуализъм още на пръв поглед чрез контраста на цветовете си: от тъмнозеленото на широките си листа до по-ярко зеленотона стърчащите му стъбла, което преминава впурпурно червено, избледнявайки долилаво. Миризмата му е свежа и тревна, а вкусът - сладко кисел. Оксиморон на усещания, които сме събрали и пренесли в парфюмаРабарбар, пронизващ и сладко-горчив, както въздуха, който дишаме, докато се разхождаме по зазоряване из пищна градина със свежи растения и билки. Женски и мъжки, този аромат се комбинира сценни растителни активни съставки, за да се превърне в пълна гама от продукти за грижа за тялото.

Сладко-горчивият корен на варварите

Изглежда, че името на рабарбара произхожда от Ра, древното име на река Волга, и barbarum(варварин). Всъщност това растение, чиито коренища са се събирали, е растяло по бреговете на река Волга: реката е взела своето име от думата rha, което на древните местни езици означавало точно корен, и е съставило латинското Rheum. Рабарбарът следователно представлява корен, който варварите са събирали в района на реката Ра.

Многогодишно тревисто растение, произхождащо от Азия, по-точно от Китай и Тибет, по-късно разпространено и в умерените региони на Европа, Рабарбарът се култивира поради лечебните си свойства и за хранителни цели. Неговите коренища, с характерен приятно горчив вкус, иматблагоприятни еупептични и полезни свойства за храносмилателния и стомашно-чревния тракт и се използват в производството на алкохол и билколечението. Неговите листни дръжки или стъбла, с ярки цветове, вариращи от зелено до червено, се използват в хранителния сектор, в сладки или солени рецепти.

Свеж и киселичък е вкусът на сортовете със зелени дръжки, по-сладък е вкусът на тези, в които червеният цвят преобладава. С целподчертаване на характеристиките на ефективните козметични препарати от линията Рабарбар, избрахме да уловим цялата същност на това завладяващо растение чрез два различни работни процеса.

На първо място получихме от обелените и изсушени коренища концентриран екстракт с хубав кафяв цвят, богат на танини и органични киселини, след което подложихме остатъка от тази обработка на изтънчена техника за парова дестилация, за да се възстановят основните ароматни фракции и да се получи по този начин една много приятна ароматна вода.

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Верде Козметика ООД и Ерба Козметика ООД, франчайз
официален представител на L'Erbolario за България

София, България

Тел: +359 2 44 44 434

info@verdecosmetica.bg

Company with Environmental Management System

Company with Environmental Management System

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

We have always been Cruelty-Free

We have always been Cruelty-Free

L'Erbolario uses FSC-certified paper

L'Erbolario uses FSC-certified paper