Танцът на цветята

За да отпразнуваме 40 години естествена красота, създадохме специален аромат, избирайки очарователните цветя на нашите най-успешни линии: изискан цветен и ароматен букет, чиито компоненти са подредени като в грациозен танц. Потопете се в атмосферата на една романтична градина през пролетта, ще усетите сладост и удоволствие в откриването на нотките и акцентите на отделните цветя!

От розата, безспорната кралица на всички цветя, сме избрали един от най-скъпоценните и ароматни сортове –столистната роза, която придава на Танцът на цветята уникален и неповторим аромат. В продължение на хиляди години това цвете представлява символ на красотата и женствеността и в продължение на векове от неговите цветчета се получава ароматна вода с ленитивно е и успокояващодействие.

Горската теменуга или любиката е многогодишно тревисто растение, което срамежливо цъфти в края на зимата и началото на пролетта, окичвайки с виолетови и сини нюанси сенчестите площи на гори и градини, изпълвайки въздуха с нежен и мек аромат. На езика на цветята символизира скромност, простота и свенливост.

Сред многобройните разновидности на божура, подразделени в тревисти и храстовидни, ние сме избрали сортът суфрутикоза, който се развива с дървесни клони, по които, през пролетта,поникват листа и цветя, чиято красота е рядка и краткотрайна. Въпреки, че цъфтежът му е краткотраен, в източните страни, особено в Япония и Китай, божурът е символ на безсмъртието и също се смята за кралицата на цветята.

Камелията, изключително изискано цвете поради почти геометричното си съвършенство, е родено в тропическите райони на Азия и произлиза от името на йезуитския ботаник и мисионер Георгиос Йозеф Камел, който първи го внася от Япония. На Изток тя символизира вечен съюз и преданост между влюбени, защото когато увяхва, венчелистчетата и чашката се отделят и падат заедно на земята.

Изящният ирис, известен като перуника, дължи името си на божествен посланик на боговете и олицетворение на дъгата. От това растение от азиатски произход, изключително ценено в парфюмерия още от древни времена, има най-малко 200 вида, с венчелистчета с безкрайни нюанси и многоцветни оттенъци.

Така обикновен, но толкова чувствен, полският мак или кадънкарасте на полето през пролетта и лятото, предлагайки зрелище, което изпълва очите с красив ярко червен цвят. Ориенталският сорт, сънотворен мак, може да имабели, розови или лилави венчелистчета. За древните гърци това цвете било символ на забвението и съня; в гръцката митология Морфей, богът на сънищата, всъщност е представен с букет от макове в ръцете си.

Черешовите цветове представляват символа на Япония, където от векове съществува обичаят за съзерцаване на пролетното цъфтене, когато човек може да се наслади на красотата, която е толкова вълнуваща, но същевременно и преходна. Няколко дни, кратки, но напрегнати, в които може да бъде наблюдаван животът на черешовите цветове, които, както внезапно разцъфват, също толкова бързо изчезват, оставяйки клона да се слее отново със земята, в хармония с космоса.

 

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Верде Козметика ООД и Ерба Козметика ООД, франчайз
официален представител на L'Erbolario за България

София, България

Тел: +359 2 44 44 434

info@verdecosmetica.bg

Company with Environmental Management System

Company with Environmental Management System

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

L'Erbolario uses zero impact renewable energy

We have always been Cruelty-Free

We have always been Cruelty-Free

L'Erbolario uses FSC-certified paper

L'Erbolario uses FSC-certified paper